Rijkje Verhoeff

rijkjeVanaf mijn 18e jaar ben ik geïnteresseerd in kunst. Toen in mijn werkzame leven meer vrije tijd kwam, ben ik rond 1993 begonnen met beeldend werken. Ik heb een tijdje aan beeldhouwen gedaan. Dat was geweldig om te doen, maar mijn schouders protesteerden tegen het fysiek zware hakken in steen. Boetseren was ook één van de kunstvormen die ik verkende. Uiteindelijk ontdekte ik dat abstract schilderen met acrylverf mijn passie is.

 ” Schilderen is voor mij een ontdekkingsreis “

 

Mijn inspiratiebronnen waren en zijn: Armando, Eugène Brands, Sam Francis, Willem de Kooning en Jackson Pollock. Mijn lievelingskunstenaars zijn verder Jan Wolkers en Marc Mulders, ik heb een zwak voor Anton Heyboer. Ik ben bij verschillende mensen les gaan nemen: Hans Vandenberg en Henk van der Heijden (De Muzerije, ‘s-Hertogenbosch), Peter van Beek (Pieter Brueghel, Veghel), Anita de Baaij (Oss), Rolina van Vliet (Hoevelaken) en Marianne van den Wijngaard (‘s-Hertogenbosch). Zo kreeg ik steeds meer bagage om mijn ideeën uit te kunnen werken.

 

Ik heb geen vast plan, schilder vanuit mijn innerlijke wereld. Dat geeft mij ruimte en vrijheid om met kleuren, vormen en oppervlaktestructuren te werken. Daar geniet ik van. Vooral diverse kleuren blauw, paars, lila en rood komen vaak terug op mijn doeken. Soms wil ik alleen met zwart, grijs en wit werken. Thuis is wel de broedplaats voor mijn werk, maar alles wat in mijn hoofd zit, gebruik ik als lid van Beeldend Collectief in ons gezamenlijk atelier. Dat is een inspirerende plek waar ik heerlijk kan schilderen. Werkend vanuit mijn intuïtie en ‘worstelend’ met verf, is schilderen voor mij iedere keer weer een ontdekkingsreis.

 

Graag in contact komen met Rijkje?
rijkjeverhoeff@home.nl

 

BEKIJK DE KUNSTWERKEN VAN RIJKJE