Nicole Jansen

Kleur is mijn uitgangspunt, ik ervaar mijn omgeving via kleuren. Voor mij is expressie in het algemeen een levensbehoefte. Daar geef ik uiting aan via schilderen, dansen, zingen en klanken maken. Ook ga ik graag in de weer met vilt, bloemen en planten, en ontwerp ik kaarten… als ik me maar vrij kan uiten! Daarnaast heeft keramiek mijn belangstelling, waarin de vormkracht juist weer belangrijk is.

“ EXPRESSIE, EXPRESSIE, EXPRESSIE … “

Als kind was ik al vaak aan het knutselen. Rond mijn 25e ben ik lessen gaan nemen op de Muzerije en startte daar met een oriëntatiecursus tekenen en schilderen. Daarna werkte ik bij Henk van der Heijden veelal met acrylverf. In het werken met potlood, houtskool en pastelkrijt verdiepte ik mij verder bij Johannes van Straten. Ook heb ik les gehad van Marianne van den Wijngaard, Peter de Ligny en Janus Metsaars. Verder heb ik allerlei workshops gevolgd met verschillende materialen. Keramieklessen volgde ik bij Victor Benckhuysen en Ietje van de Griendt. Een opleiding kleurbeleven bij Dick Meeldijk heeft het verbinden met kleuren geïntensiveerd.

 

Binnen Beeldend Collectief vond ik in 2018 een plek waar ik in alle vrijheid mijn ervaringen kan omzetten in expressief werk.

 

Momenteel houd ik me vooral bezig met schilderen en fascineert het mij steeds meer om licht te vangen in mijn werk. Het werken met materie op het doek ervaar ik als een speelse toevoeging. Met verf werk ik het liefst abstract.

 

Graag in contact komen met Nicole?
jansenjanic@gmail.com

 

BEKIJK DE KUNSTWERKEN VAN NICOLE