Gonny Hofman

gonnyTekenen heb ik altijd erg leuk gevonden en op 9-jarige leeftijd werd ik gefascineerd door schilderijen in het Kröller-Müller Museum. Ik raakte niet uitgekeken op het werk van Van Gogh.
Een vriendin, die aquarelleerde, heeft mij later enthousiast gemaakt om zelf ook iets met verf te gaan doen. Vanaf 1990 schilder ik regelmatig.
Ik heb jaren les gehad van Henri Titselaar die zijn liefde voor abstract en kleurrijk schilderen op zijn leerlingen wist over te brengen. Zó wilde ik graag leren schilderen. Wat jaren later heb ik les gehad van Hans Vandenberg bij De Muzerije in ‘s-Hertogenbosch. Van hem heb ik vooral veel geleerd over compositie, toonwaarde, penseelstreken en zeggingskracht.

 

Hoewel ik de warmte en de glans van olieverf mooier vind, ligt schilderen met acrylverf mij het beste. Dat heeft een korte droogtijd, zodat ik lekker kan doorwerken als ik geïnspireerd ben.

 

Ik gebruik het liefst heldere en warme kleuren. Door vereenvoudiging probeer ik tot de kern te komen van wat ik op doek wil overbrengen. Chinese en Japanse teken- en schilderkunst zijn daar naar mijn idee goede voorbeelden van. De periode van Mondriaan in Zeeland met zijn duinlandschappen vind ik prachtig. Rothko en Miro spreken mij ook erg aan met hun kleurrijke abstracten.

 

” Soms doe ik maar wat, zet wat kleuren

op het doek en kijk wat er gebeurt “

 

Mijn inspiratie is vaak de natuur, die ik wil abstraheren door vlakken en kleuren. Soms kies ik ook andere onderwerpen.

Ik vind het heerlijk om één keer per week samen met onze inspirerende groep te schilderen.

 

Graag in contact komen met Gonny?
gonnyhofman@hotmail.com

 

BEKIJK DE KUNSTWERKEN VAN GONNY