Gezien van der Tempel

gezienAls kind had ik al een voorliefde voor alle soorten creativiteit. Rond 1991 ontdekte ik dat schilderen onvervreemdbaar bij mij hoort, hoewel ik ook graag sieraden en objecten maak. Vanaf 1992 volgde ik teken- en schilderlessen bij diverse docenten, o.a. bij Janus Metsaars, Hans Vandenberg en Henk van der Heijden. Sinds 2003 schilder ik zelfstandig. Tien jaar lang maakte ik deel uit van een andere schildergroep en in 2013 nam ik het initiatief voor Beeldend Collectief.

 

Altijd ben ik op zoek naar diepgang. Ik zie het als mijn grote uitdaging om uit te komen bij het gevoel en het wezen van een gekozen thema. Daaraan wil ik vormgeven zonder het onderwerp realistisch af te beelden. Allerlei beeldelementen worden daarvoor ingezet zoals kleur, vorm, compositie en manier van penseelvoering. Intuïtie is mijn vertrekpunt, vervolgens werk ik een idee uit. In dit proces maak ik zowel gebruik van mijn spontaniteit als van kennis en ervaring. Ik reflecteer telkens op het ontstane beeld en kom dan tot nieuwe impulsen.

 

Veel van mijn werk is met acryl op doek geschilderd, soms met toevoeging van zand of papier om de verf een ruwere structuur te geven. Als het onderwerp erom vraagt, ga ik een stevig kleurgebruik en contrasten niet uit de weg. Andere werken ademen juist een verstilde sfeer.

” Geef me verf en kwasten en ik voel me
als een kind in een snoepwinkel “

Een aantal schilderijen van William Turner, Armando en Yolanda Philippens raakt mij bijzonder. Als ik hiernaar kijk, resoneert er in mij iets van de diepere gevoelslagen. Die zijn soms niet in woorden uit te drukken en kunnen mij eindeloos boeien.

Met mijn abstracte beeldtaal hoop ik zelf ook van hart tot hart te spreken.

 

Nu heb ik een solo-expositie in de Ketjapfabriek, Heeswijkstraat 4A te Vught. Vrij toegankelijk tijdens kantooruren en op afspraak (073-6890760).

Einddatum: 29 juli 2023.

 

 

Graag in contact komen met Gezien?
g.vandertempel@ziggo.nl

 

BEKIJK DE KUNSTWERKEN VAN GEZIEN