Erica Kruijne

ericaIn de loop van mijn beeldend bezig zijn oefende ik velerlei disciplines uit. Ik werkte een periode in zwart-wit op papier, met inkten, krijt en gouache. Ook was ik graag bezig met keramiek en druktechnieken. Daarna ben ik met aquarel aan de slag gegaan en ging er een wereld aan kleuren voor mij open. Om buiten mee te werken zijn aquarel en potlood nog steeds mijn favoriete materialen. In 1998 ontdekte ik het werken met acrylverf op doek. Ik volgde lessen bij Marie-Thérese Hanselaar en Hans Vandenberg aan de Muzerije te ’s-Hertogenbosch. Nu vind ik het heerlijk om zelfstandig te werken. Eerder maakte ik deel uit van een schildergroep in Boxtel en sinds 2013 van Beeldend Collectief. Het is soms lastig om met kleur en verf op zoek te gaan naar dat, wat ik in een schilderij zoek te verbeelden, welk gevoel ik tot uitdrukking wil brengen. Beelden ontstaan in mijn hoofd en voldoen niet altijd aan de zichtbare werkelijkheid. Daarom abstraheer ik graag in mijn figuratieve werk. Soms is de verfkwast mij daarbij niet genoeg en ga ik met krijt, paletmes en vingers in de verf werken.

 

” Verf en kwast… kleur en beeld… het maakt me gelukkig “

 

De schilders Van Gogh, Chagall, Picasso, De Kooning en Appel inspireren me. Deze kunstenaars bewonder ik ook om hun grandioze tekentalent. Van het werk van Rembrandt ben ik altijd een groot liefhebber geweest.

 

De natuur is voor mij een onuitputtelijke bron van inspiratie. Zo zijn bomen en planten, maar ook het veranderende licht in het landschap, thema’s die geregeld terugkeren in mijn werk.

 

Graag in contact komen met Erica?
erica_kruijne@hotmail.com

 

BEKIJK DE KUNSTWERKEN VAN ERICA